Fødevarer i balance - Danmark for målene

Fredag d. 14. juni 2019 - 14.00 - 18.00
Sted: Søndertorv

Vejle får besøg af karavanen med FN'S 17 verdensmål!

Global Goals Tour handler om at fremme FN's verdensmål i danske byer. Og det sammen med dig og alle andre gode kræfter i byen. Vi besøger hver by seks gange.
Når vi kommer rundt i sommeren 2019, er det hver gang med et nyt tema og nye aktiviteter, som tager udgangspunkt i ét af verdens 17 verdensmål.
For at gøre FN's verdensmål nærværende kombinerer vi hvert gang ét verdensmål med ét undertema. Et eksempel: Det første verdensmål på turen er verdensmål 3, om Sundhed & Trivsel. Dette verdensmål kombinerer vi med "Cyklen".
Det er med udgangspunkt i verdensmål 3 og cyklen, at vi ønsker at formidle alt det gode cyklen kan bruges til, når det handler om
sundhed. Og det både i din by, i Danmark og verden som helhed.

Anne Hjernøe - 14. juni på Søndertorv
Anne Hjernøe har det meste af sit liv arbejdet med mad på alle niveauer. Hun har udgivet et hav af kogebøger om blandt andet børnemad, syltning, kryddersnaps, tapas, mad mod kræft, salater, grøn mad, krydret mad og så alle de velkendte små retter fra hele verden.
Igennem de sidste 12 år har Anne været vært på over 100 tv-programmer fra både nær og fjern.
Hun har lavet tv fra Frilandshaven, sit eget køkken, samt fra Spanien, New York og det smukke danske sommerland, hvor både de Danske Badehoteller, Danske Slotte og Danske Øer har været på programmet. De seneste år har hun sammen med tv-journalisten Anders Agger, rejst verden rundt for at finde danske vinkler på de store emner, som valget i USA og Brexit.
Udover arbejdet med kogebøger og tv, har Anne sin egen virksomhed, AnneMad ApS, hvor hun arbejder med fødevareudvikling, holder foredrag, laver workshops, underviser, arrangerer gastronomiske rejser og skriver børnebøger.
Anne Hjernøe er uddannet inden for pædagogik, journalistik, kommunikation og retorik.

Anne medvirker på ”Danmark for målene” i perioden 14. juni – 17. august 2019. På temadagen ”Fødevarer i Balance” vil Anne fortælle om, hvordan man smagsoptimerer sit måltid ved hjælp af de 5 grundsmage. Om at tænke lokalt og bruge sæsonens råvarer, så du bliver både sundere og mættere. Det hele bliver tilsat en smule økologi, et strejf af hvordan du undgår madspild og en knivspids røverhistorier, fra de seneste tv-produktioner i Mellemøsten.

Se oversigten over temadage i Vejle her