23-DSC_9246.jpg

Bryggen

Engang blev Søndertorv mest brugt af Ford Cortina, Opel Rekord, Volvo Amazon, og måske sneg en enkelt Porsche 912 sig også ind på parkeringspladsen.

Den tid er dog for længst forbi – pladsen i den sydlige ende af gågaden lever i dag en livlig og pulserende tilværelse i selskab med to af byens mest markante bygninger, og pladsen fremstår som en rekreativ opholdszone i forlængelse af gågaden, med caféliv og hyggelige events på torvepladsen, indendørs shopping og gode filmoplevelser – det er sågar muligt at opleve studenternes traditioner, når huerne er kommet på.

Cv Bryggen

Mod øst er Lido-biograferne placeret i den monumentale, kobberklædte bygning, der rummer seks sale samt en café – og bygningen er tilbage fra 2007, hvor den blev bygget på det nyanlagte Søndertorv.

Mod vest er Bryggen placeret – det bynære shoppingcenter har sin egen skæve og skulpturelle geometri – som en stor smuk prisme med et industrielt look – og det hele er skabt i glas, beton og hulmønstret cortenstål i et arkitektonisk samarbejde mellem 3XN og schmidt hammer lassen.

Indtil nu har Søndertorv været et smukt, sydligt punktum for gågaden, men snart er der mere at glæde sig til, når projektet på Gammelhavn forlænger Vejles i forvejen lange, stærke og velfungerende gågade.

Du kan måske ikke længere parkere din bil på Søndertorv, men der er meget andet at hente på den central plads tæt på åen, hvor ænder og kajakker jævnligt glider forbi på vej mod enten Ådal eller Vejle Fjord.

Butikkerne i bryggen