Vejle Gaagade@2X

Gågaden

En lille kilometer med et stort og bredt udvalg, belagt med store granitfliser, og så har du beskrivelsen af Vejles gågade, som er smukt pakket ind med Nørretorv og Søndertorv som sløjfer.

Cv Gågade

Det er en af Danmarks længste og mest hyggelige gågader, som rummer butikker, der har været der i årtier samt selvfølgelig mange nyere butikker, og gågaden består af Søndergade, Torvegade og Nørregade, der alle bidrager til det samlede udtryk, som ikke kun glæder vejlensere.

Mange af kommunens borgere er flittige gæster, det samme er gæster fra større byer længere væk – og oftest forklarer de, at udvalget og hyggen er væsentlige faktorer for at vælge Vejle som handelsby.

Cv Hero

Gågaden giver mere fra sig end stort udvalg og hygge, for i Søndergade er det blandt andet muligt at nyde Den Smidtske Gård, mens Torvegade for eksempel byder på skulpturerne Midgårdsbrønden, Englekatten og Bænken, og lidt længere fremme er det muligt at se ned på gadens brolægning i middelalderen via hævede montre.

Overgangen fra Torvegade til Nørregade er ekstra smuk med lidt tusmørke, fordi der her er lys i fliserne, endda med skiftende farver, og det hele er med til at skabe unikke rammer for handel af enhver art.

Gågaden åbnede i 1980, i 00’erne gennemgik den en større renovering, og det er et fint billede på, at byens gågade aldrig står stille.

Butikker i gågaden